Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Xocai, az egészséges antioxidáns csoki linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Xocai, az egészséges antioxidáns csoki képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: xocai.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 83 db
 5 kitűnő érv a csokoládé mellett

5 kitűnő érv a csokoládé mellett

A csokoládé a fogyókúrázók ellensége. Köztudottan hizlal. Jó hír, hogy talán mégsem kell olyan nagy bűntudatot érezniük azoknak, akik bekapnak egy-egy kocka csokit.A csokoládénak jótékony hatása is van. Persze nem mindegy, hogy milyen csokoládét eszel.

5 étel, ami segít fogyni

5 étel, ami segít fogyni

Nem szükséges zsírégető tablettákhoz folyamodni annak érdekében, hogy hatékonyan fogyjon az ember - csak éppen kevesen tudják, hogy öt közismert és közkedvelt élelmiszer is rendelkezik zsírégető hatással.

A csokoládé és a bűntudat

A csokoládé és a bűntudat

A csokoládé a bűntudat miatt még édesebb, akár a tiltott gyümölcs - erre jutottak amerikai kutatók, miután 40 nővel etettek az édességből, ám előtte egy részüknek fokozták, vagy felkeltették. Az olvasásórát követően mindenki kapott egy szelet csokoládét, majd miután megette, értékelnie kellett, hogy mennyire ízlett neki az édesség. Az egészségsulykoló magazinok olvasóinak 16 százalékkal nagyobb gyönyört okozott, mint a semleges cikkeket bogarászóknak.

A csokoládé másik arca

A csokoládé másik arca

Közép- és dél-amerikai növényekről szóló sorozatom következő gyöngyszeme a kakaó, melyből mindannyiunk kedvenc eledele, a csokoládé készül. Vannak az életünkben olyan pillanatok, amikor szükségét érezzük, hogy kényeztessük testünket-lelkünket egyaránt. Ennek egyik legédesebb eszköze a csokoládé, melyért milliónyian rajongnak már hosszú-hosszú évszázadok óta.

A csokoládé szeretnivaló

A csokoládé szeretnivaló

A Xoçai nem egyszerűen csokoládé, hanem a világ legnagyobb antioxidáns-tartalmú mesterséges anyagoktól mentes élelmiszere, melynek íze megegyezik a legfinomabb belga csokoládékéval. - Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, koffeint, mesterséges anyagokat - Cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott - Javíthatja a szívműködést, csökkentheti az infarktus esélyét - Jótékony hatással lehet az asztmás betegekre - Csökkentheti a vér koleszterin szintjét - Csökkentheti a vérnyomást - Serkenti a boldogsághormon (endorfin) termelődését - Csökkentheti a fogínybetegségeket és a fogszuvasodás kialakulását - Növelheti a test energia szintjét (fizikai megerőltetésnél) - Afrodiziákumként is funkcionál - Vasban gazdag - Kontrollálja a gyomorsavat - Serkentheti a májfunkciót és a vese működését - Normalizálja az éhségérzetet - Magas rosttartalma miatt nem okoz székrekedést - Vegetáriánusok és vegánok is fogyaszthatják

Hirdetés
A csokoládé története

A csokoládé története

Sohasem fogjuk megtudni, hogyan fedezték fel, hogy a trópusi Theobroma cacao fa hüvelyében található termésből ital készíthető. A kakaó növény története az i. sz. 600 körüli időkig, Yucatan dzsungelébe és a Maya birodalomba vezethető vissza, bár a történet valószínűleg ennél is régebbi lehet. Az bizonyos, hogy Mexikó őslakói ebben az időben már foglalkoztak kakaócserje ültetvények megművelésével. A kakaóbab már ebben az időben is értékes cikknek számított, fizetőeszközként és szertartások kellékeként használták. Sőt, a szemeket megpörkölve és ledarálva a port folyadékkal vegyítették, és az így kapott habos, ám elég keserű szubsztanciát ünnepélyesen meg is itták. Az italt chocolatl-nak nevezték.

A Csokoládé Története | Csokoládé Fórum

A Csokoládé Története | Csokoládé Fórum

Sohasem fogjuk megtudni, hogyan fedezték fel, hogy a trópusi Theobroma cacao fa hüvelyében található termésből ital készíthető. A kakaó növény története az i. sz. 600 körüli időkig, Yucatan dzsungelébe és a Maya birodalomba vezethető vissza, bár a történet valószínűleg ennél is régebbi lehet. Az bizonyos, hogy Mexikó őslakói ebben az időben már foglalkoztak kakaócserje ültetvények megművelésével. A kakaóbab már ebben az időben is értékes cikknek számított, fizetőeszközként és szertartások kellékeként használták. Sőt, a szemeket megpörkölve és ledarálva a port folyadékkal vegyítették, és az így kapott habos, ám elég keserű szubsztanciát ünnepélyesen meg is itták. Az italt chocolatl-nak nevezték.

A fekete csokoládé haszna

A fekete csokoládé haszna

A tudomány állandóan fejlődik: új szakterületek nyílnak meg. Az utolsó évek specialitása a nutrimetabonomika, mely az egyén, egyedi, de a táplálkozástudomány minden ismeretével és vizsgálati módszerével tanulmányozott anyagcsere összefüggések, a genetika és az egész szervezet működését figyelembe vevő kapcsolatok tudománya. Az új tudományág gyakorlása indította el a csokoládé hatásának tanulmányozását egészséges önkénteseken. A témaválasztás nem volt véletlen: a munkacsoport vezetője a Nestlé cég kutatóintézetének munkatársa. Sunil Kochbar és svájci, illetve német szakemberek 30 fiatal személyt vontak be a tanulmányba.

A kakaó egy új lehetőség

A kakaó egy új lehetőség

A kakaó egy új lehetőség a világ két legveszedelmesebb betegsége ellen A kakaó egészségre gyakorolt pozitív hatásáról új kutatási eredmények láttak napvilágot a washingtoni Nemzeti Akadémia konferenciáján.

Hirdetés
A kakaó és a cukorbetegség

A kakaó és a cukorbetegség

Talán meglepő, de a kakaó hamarosan felkerülhet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére ajánlott élelmiszerek listájára: egy új, átfogó vizsgálat eredményei szerint a flavanolokban gazdag kakaóital - a meghatározott mennyiségben történő fogyasztás esetén - kifejezetten jót tesz a diabéteszes betegek ereinek.

A kakaó jótékony hatása

A kakaó jótékony hatása

Az egész világon növekszik az átlagos életkor, ami azt is jelenti, hogy a világon egyre inkább öregszenek a társadalmak. Az orvosoknak egyre több alkalommal kell kezelniük az öregkori elbutulással járó eseteket, a kutatók egyre-másra keresik azokat a módszereket, amelyek segítségével az agyi működés sokkal jobbá tehető. Az egyik potenciális forrás lehet ebben a segítségben a flavonoidok családjába tartozó flavanol, amelyek a kakaóbabban található antioxidánsok, amelyek képesek növelni a vér áramlását az agyban.

A tökéletes csokoládé

A tökéletes csokoládé

A csokifüggőség kialakulását annak tudják be, hogy a csoki fogyasztása stimulálja az agyi jutalomközpontot, és hát ki az, aki nem szeret minél többször jutalomban részesülni... Mindenesetre fogadjuk meg Francesco Carletti tanácsát: ,,A csokoládét egy hajtásra isszuk testünk felüdülésére, amely oly sok erőt és táplálékot nyer belőle, hogy a rendszeres fogyasztó, ha hirtelen nem jut többé italához, elgyengül... Ugye, ezt nem kívánhatják tőlünk? S ne feledjük: a pozitív hatások csak a magas kakaótartalommal bíró csokoládék estében érvényesek!

Acai bogyó

Acai bogyó

Az Acai vagy Açaí (ejtsd ászáí) az amazonasi őserdőkben előforduló pálmafajta. Bogyó terméséről híres, mely bolygónk tökéletes gyümölcsének is nevezhető, mivel nagyon gazdag tápanyagokban, mint az aminosavak, létfontosságú zsírsavak, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek. A gyümölcsök közül növényi tápanyag összetételben a legjobb antioxidáns.

Adam Paul Green

Adam Paul Green

Want to work one-on-one with one of the MLM Industry's Most Successful Leaders? Is it time for you to take your talents to a team that will appreciate and reward you like you deserve?? Then Xocai's Healthy Chocolate Family has a place for you! Remarkably, I'll even personally reward you on top of Xocai's lucrative compensation plan.

Antioxidáns csokoládé

Antioxidáns csokoládé

Norman K. Hollenberg kutató kutatásai során arra a következtetésre jutott, hogy a természetes kakaóban megtalálható flavonol típusú vegyület, az epikatehin valójában egyfajta vitaminnak tekinthető. Úgy fogalmazott, hogy az epikatehin az egészséghez való hozzájárulás szempontjából olyan fontos, mint a penicillin vagy az anesztézia (érzéstelenítés). A kutatók véleménye szerint az úgynevezett civilizációs betegségek - rák, cukorbetegség, szélütés, szívroham - az epikatehin-hiány következményei is lehetnek.

Antioxidánscsoki

Antioxidánscsoki

Mi az antioxidáns? Amit tudni érdemes... Az antioxidánsok olyan anyagok, melyek megakadályozzák vagy korlátozzák az oxidációt. Az oxidáció az a folyamat, amikor egy anyag oxigénnel egyesül. Az oxigén noha elengedhetetlen az élethez, egy nagyon reaktív elem. A vas az oxidációnak köszönhetően kezd el rozsdásodni, ami aztán fokozatosan el is pusztítja. Szervezetünkben is hasonló folyamat játszódik le; lassan tönkremennek, elpusztulnak a sejtjeink, mi pedig megöregszünk.

ÁruCikk csoki hírek

ÁruCikk csoki hírek

A csokoládét évezredek óta gyógyító csodaszerként tartják számon és nem is ok nélkül! Hazánkban is elérhető már ez a gyógyító csodaszer, a Xocai csokoládé, amely egy speciális, szabadalmaztatott eljárással, tiszta és egészséges alapanyagokból készül. Áldásos hatásai között jegyzik, hogy: - elűzi a fáradtságot, - csökkenti az anginás fájdalmat, - csillapítja a köhögést, - ajánlott hasmenés ellen, - és afrozidiákumként is, - kezeltek vele lázat, - görcsrohamokat, - bőrkiütést és - köszvényt is.

Tuti menü