Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek, érdekességek képes leírás - Xocai, az egészséges antioxidáns csoki.tlap.hu
részletek »

Cikkek, érdekességek - Xocai, az egészséges antioxidáns csoki.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: xocai.tlap.hu » Cikkek, érdekességek
Keresés
Találatok száma - 23 db
 5 kitűnő érv a csokoládé mellett

5 kitűnő érv a csokoládé mellett

A csokoládé a fogyókúrázók ellensége. Köztudottan hizlal. Jó hír, hogy talán mégsem kell olyan nagy bűntudatot érezniük azoknak, akik bekapnak egy-egy kocka csokit.A csokoládénak jótékony hatása is van. Persze nem mindegy, hogy milyen csokoládét eszel.

A csokoládé és a bűntudat

A csokoládé és a bűntudat

A csokoládé a bűntudat miatt még édesebb, akár a tiltott gyümölcs - erre jutottak amerikai kutatók, miután 40 nővel etettek az édességből, ám előtte egy részüknek fokozták, vagy felkeltették. Az olvasásórát követően mindenki kapott egy szelet csokoládét, majd miután megette, értékelnie kellett, hogy mennyire ízlett neki az édesség. Az egészségsulykoló magazinok olvasóinak 16 százalékkal nagyobb gyönyört okozott, mint a semleges cikkeket bogarászóknak.

A csokoládé másik arca

A csokoládé másik arca

Közép- és dél-amerikai növényekről szóló sorozatom következő gyöngyszeme a kakaó, melyből mindannyiunk kedvenc eledele, a csokoládé készül. Vannak az életünkben olyan pillanatok, amikor szükségét érezzük, hogy kényeztessük testünket-lelkünket egyaránt. Ennek egyik legédesebb eszköze a csokoládé, melyért milliónyian rajongnak már hosszú-hosszú évszázadok óta.

A fekete csokoládé haszna

A fekete csokoládé haszna

A tudomány állandóan fejlődik: új szakterületek nyílnak meg. Az utolsó évek specialitása a nutrimetabonomika, mely az egyén, egyedi, de a táplálkozástudomány minden ismeretével és vizsgálati módszerével tanulmányozott anyagcsere összefüggések, a genetika és az egész szervezet működését figyelembe vevő kapcsolatok tudománya. Az új tudományág gyakorlása indította el a csokoládé hatásának tanulmányozását egészséges önkénteseken. A témaválasztás nem volt véletlen: a munkacsoport vezetője a Nestlé cég kutatóintézetének munkatársa. Sunil Kochbar és svájci, illetve német szakemberek 30 fiatal személyt vontak be a tanulmányba.

A kakaó és a cukorbetegség

A kakaó és a cukorbetegség

Talán meglepő, de a kakaó hamarosan felkerülhet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére ajánlott élelmiszerek listájára: egy új, átfogó vizsgálat eredményei szerint a flavanolokban gazdag kakaóital - a meghatározott mennyiségben történő fogyasztás esetén - kifejezetten jót tesz a diabéteszes betegek ereinek.

A tökéletes csokoládé

A tökéletes csokoládé

A csokifüggőség kialakulását annak tudják be, hogy a csoki fogyasztása stimulálja az agyi jutalomközpontot, és hát ki az, aki nem szeret minél többször jutalomban részesülni... Mindenesetre fogadjuk meg Francesco Carletti tanácsát: ,,A csokoládét egy hajtásra isszuk testünk felüdülésére, amely oly sok erőt és táplálékot nyer belőle, hogy a rendszeres fogyasztó, ha hirtelen nem jut többé italához, elgyengül... Ugye, ezt nem kívánhatják tőlünk? S ne feledjük: a pozitív hatások csak a magas kakaótartalommal bíró csokoládék estében érvényesek!

Antioxidáns csokoládé

Antioxidáns csokoládé

Norman K. Hollenberg kutató kutatásai során arra a következtetésre jutott, hogy a természetes kakaóban megtalálható flavonol típusú vegyület, az epikatehin valójában egyfajta vitaminnak tekinthető. Úgy fogalmazott, hogy az epikatehin az egészséghez való hozzájárulás szempontjából olyan fontos, mint a penicillin vagy az anesztézia (érzéstelenítés). A kutatók véleménye szerint az úgynevezett civilizációs betegségek - rák, cukorbetegség, szélütés, szívroham - az epikatehin-hiány következményei is lehetnek.

Az étcsokoládé jót tesz a szívnek

Az étcsokoládé jót tesz a szívnek

Német kutatók szerint már napi egy falat keserűcsoki is csökkentheti a vérnyomást, ezzel együtt pedig az agyvérzés és koszorúér-betegségek kockázatát. Azt eddig is tudtuk, hogy a kakaó - a benne lévő flavanolnak köszönhetően - kedvező hatást gyakorolhat az egészségre, és korábbi kutatások azt is megállapították már, hogy a keserűcsoki csökkentheti a vérnyomást, de eddig úgy tűnt, hogy a kívánt hatás eléréséhez nagy mennyiséget kell elfogyasztani belőle. (Ebben az esetben viszont a növekvő cukor- és zsírbevitel következményei kiegyenlítik a kedvező hatásokat.)

chocoMe Magazin

chocoMe Magazin

A chocoMe azzal a céllal jött létre, hogy elkészítse a tökéletes csokoládét. Mivel ez minden egyes csokoládé kedvelõnek mást jelent, ezért a vállalkozás több mint 60 millió különbözõ, egyedi igények szerint létrehozható táblás csokoládévariáció létrehozására ad lehetõséget. A csokoládék készítése során a kompromisszum mentesség jegyében csak a legkiválóbb minõségû alapanyagokat használjuk, és a nagyüzemi gyártási folyamatokat mellõzve minden egyes tábla csokoládét kézzel készítünk és csomagolunk.

Hirdetés
Csoki csók

Csoki csók

Vizsgálatok szerint a csoki azért vezeti magasan a népszerűségi listát, mert lágy és krémes, finoman olvad, akár egy érzéki csók, így könnyebben átélhető vele a kívánt szeretet-élmény. El kell ismernünk, hogy a csoki fokozza a szexuális vágyat és a teljesítőképességet is. A szex pedig - főleg ha intenzíven művelik - segít ledolgozni a csoki evés miatt felgyülemlő kilókat!

Csoki hírek

Csoki hírek

csokoládé, csoki, praliné, chilis csokoládé, chilis csoki, 70%, étcsoki, étcsokoládé Az édesipari termékek közül az egyik legnagyobb múltra visszatekintő és legkedveltebb édesség a csokoládé. A csokoládék többsége 30 % kakaót tartalmaz, de a jó minőséű? csokoládé kakaótartalma 50-70 %.

Csokiegyetem

Csokiegyetem

Azt mondják, hogy minden sikeres férfi mögött áll egy nő. Ez teljesen igaz az üzleti életre is, ezért mi úgy döntöttünk, hogy minden olyan európai üzletépítő mögé odaállítunk egy sikeres rendszert, aki sikereket akar elérni a Xocai-jal. Xoco University-nek, azaz Csoki Egyetemnek neveztük el, nem véletlenül: ahhoz, hogy sikereket érj el egy virágzó üzletágban neked is képezned kell magad, meg kell ismerned egy, a hagyományostól eltérő üzleti mechanizmust.

Csokival szépülni

Csokival szépülni

Képzelje csak el! Milyen érzés lenne úgy csokit enni, hogy közben tudja, hogy nem csak az antioxidáns-szinted emelkedését segíted elő. Tudta, hogy az antioxidánsok javítják az érfalak rugalmasságát és megfelelő mennyiségű víz fogyasztása esetén növelik a vér folyékonyságát is? Ennek köszönhetően olyan helyekre is eljutnak az értékes tápanyagok, illetve kerülnek elszállításra a felesleges salakanyagok, ahonnan korábban az csak kisebb mértékben volt lehetséges. Ez bizonyos mértékig csökkentheti a ráncosodást, segítheti a cellulitisz elleni küzdelmet és csökkentheti a bőr meglévő hibáit is pl. öregségi foltok stb.

Csokoládé Világ

Csokoládé Világ

Csokoládé Világ portál - az igényes csokoládékedvelők oldala A Csokoládé Világ kiadója az Open Gates Hungary Kft. O|G|H - a hír szerzője Új, magas antioxidáns tartalmú csokoládé európai bevezetésére készülnek, a Xocai névre hallgató édesség különlegessége, hogy hidegpréseléses eljárással készül acai bogyó hozzáadásával. A speciális eljárásnak köszönhetően egyedülállóan magas az antioxidáns tartalma...

Édes tények

Édes tények

Hogyan győződhetünk meg arról, hogy valóban minőségi csokoládét veszünk le a boltok polcairól? A legfontosabb a termékek címkéit figyelmesen átolvasni, azokból megtudjuk, milyen alapanyagból készült a termék! Ne vásároljunk olyan csokoládét, amelyben 20%-nál kevesebb kakaó található vagy bevonómasszából készült!

Egészségtitok a csokoládéról

Egészségtitok a csokoládéról

A kakaóbabból készült édesség, a csokoládé nevét indián eredetijétől (xocolat) kapta világszerte. A kakaóbabot több mint 3000 éven keresztül termesztették Mexikóban, majd 1527-ben Spanyolországba érkezett Cortesnek köszönhetően. Az első szelet csokoládét 1847-ben készítette a Fry és Sons nevű cég, ma a világ legfinomabb és legjobb minőségű csokoládéját Belgiumban gyártják.

Fogyás csokival - a humoros oldala

Fogyás csokival - a humoros oldala

A fogyás humoros oldala Fogyás, fogyókúra viccek - Poén videók - Vicces beszólások Miért fogyaszt a nevetés? - Mert amikor nevetsz, nem tudsz enni! Miért fogyaszt a fagylalt? - Mert annyira hideg, hogy az égetése során felszabaduló hőenergia átcsap mínuszba! Mi az abszolút értelmetlen cselekedet? - Éhségsztrájkot tartani fogyókúra ellen. Miért fogyaszt a csokoládé? - Mert ha minden étkezés előtt megeszel egy szelet csokit, elveszi az étvágyadat, és kevesebbet fogsz enni!

Tuti menü